Cocktails

Bio DiverCity

Het cocktailmenu van Prins & Aap, gecreëerd in samenwerking met de bekroonde bartender Nikos Bakoulis, introduceert een uniek concept geïnspireerd op de biodiversiteit van het leven.

Biodiversiteit is als de diverse en coole familie van de aarde, variërend van unieke genen tot complete ecosystemen. Het omvat evolutie, ecologie en culturele vibes die het leven laten bruisen. Ons Bio DiverCity-cocktailmenu is er om je smaakpapillen te verrassen! We hebben het bedacht als een topbestemming die de veelzijdigheid van lokale smaken en Nederlandse ingrediënten tot leven brengt.

Bij Prins & Aap draait alles om het vieren van biodiversiteit en het ondersteunen van kleine producenten in Amsterdam en de rest van Nederland die ethische productie hoog in het vaandel hebben staan. Of je nu geniet van een ambachtelijke cocktail, vakkundig gemixt door onze getalenteerde Head Bartender Elena, of een perfect getapt glas uit onze unieke cocktailtap proeft – elke slok is een ware beleving voor de zintuigen.

Proost op een diverse en heerlijke avontuur!

A cocktail at Bar Restaurant Prins & Aap on a table beside a polished marble counter, reflecting soft light in an elegant setting.

Shake it like a monkey

  • Micro
  • Macro
  • Long-lasting iconics

Kleinschalig maar krachtig. Elk ingrediënt in deze selectie wordt zorgvuldig ingekocht bij lokale boeren uit Amsterdam, waarbij de essentie van hun vakmanschap wordt benadrukt. Van de grond tot in je glas vieren we de schoonheid van het onzichtbare en de bescheiden oorsprong van smaak.

Celery Spritz
16

Grey Goose Wodka, Rabarer, Rode Appel, Three Cents Tonic Water, Selderij van de Lindenhoff boerderij

.
White Beet Tommy’s Margarita
16

Cazadores Blanco Tequila, Mezcal, 360° Witte Biet van de Lindenhoff boerderij

.
Topinambur Cuba Libre
16

Bacardi Carta Blanca Rum, Rum, Cola, Sinaasappel, Drop, Aardpeer van de Lindenhoff boerderij

.
Dirty Martinez
17

Oxley Gin, Olijf, Martini Rubino, Champignon van de Lindenhoff boerderij

.
Pumpkin Fizz
15

Bacardi Cuatro Rum, Witte Chocolade, Pompoenpit Praline, Yoghurt Wei, Three Cents Fig Leaf Soda , Pompoen van de Lindenhoff boerderij

.
Carrot Bloody Mary
18

Wynand Fockink Oude Jenever, Sesam, Miso, Paarse wortel van de Lindenhoff boerderij

.
Salvia Spritz (Alcoholvrij)
15

Martini Vibrante, Alcoholvrije Amaro, Witte biet, Sinaasappel, Three Cents Tonic Water, Salie van de Lindenhoff boerderij

.

Door de lens verder uit te breiden, verkent deze selectie het bredere spectrum van lokaal vakmanschap. Met producten van regionale boeren en kleinschalige producenten leggen we de link tussen de levendige gemeenschappen van Amsterdam en het wereldwijde plaatje dat zij helpen creëren.

Pistachio Gelato Punch
18

Bombay Sapphire Gin, Cascara, Framboos, Kardemom, Olijfolie, Pistache gelato van Miuz

.
Coffee Bean Martini
16

42Below Wodka, Anko boon, Rooibos, Cold brew koffie van BYBO Roastery

.
Bread New York Sour
18

Dewar's 12 jaar Oude Whisky, Geroosterd rogge, Bessenwijn, Brood van Gebroeders Niemeijer

.
IPA Highball
18

Cazadores Reposado Tequila, Ardbeg 10 jaar Oude Whisky, Kersenazijn, Laurierblad, Gaia IPA Bier van Oedipus

.
Stroopwafel Sour
17

Eminente Reserva 7 jaar Oude Rum, Dadels, Vanille, Stroopwafel

.
Butter Gimlet
17

Bombay Premier Cru Gin, St.Germain Vlierbloesem, Spinazie, Kiwi, Boter van de Lindenhoff boerderij

.
Honey Colada (Alcoholvrij)
17

Martini Floreale, Gerst, Havermelk, Nederlandse honing

.

Maak je klaar om de legendes opnieuw te beleven! Vanaf hier draait alles om de showstoppers van ons vorige cocktail menu. Dit zijn de onvergetelijke hoogtepunten van Prins & Aap—de besten der besten, perfect geschud en geroerd.

Crop Negroni
17

Bombay Sapphire Gin, Martini Bitter, Koffie, Havermelk, Martini Rosso, Gekarameliseerde yoghurt

Sylvan Gimlet
18

Patron Silver Tequila, Veldzuring, Vlierbloesem, Oregano, Belegen Gouda

Rooted Fashioned
17

Dewar's 8 Caribbean & Illegal Whisky, Zoete aardappel praline, Rooibos

Cultivar Sour
16

Dewar's 12 jaar Oude Whisky, Selderijwortel, Honing, Rabarber, Kers

Pyrus Fizz (Alcoholvrij)
15

Martini Floreale 0.0, Peer, Vanille, Roze peperkorrel, Lychee, Bubbels

Over Nikos Bakoulis

Prins & Aap werkt samen met de bekroonde bartender Nikos Bakoulis, medeoprichter van de wereldberoemde bar The Clumsies in Athene en bar Line. Met twee bars in de "World’s 50 Best Bars" lijst is Nikos een meester-mixologist, gespecialiseerd in Liquid R&D, menu ontwikkeling en no-low creaties.

"Het concept voor het cocktailmenu van Prins & Aap is ontworpen om een unieke bestemming te creëren die de nadruk legt op lokale ingrediënten en Nederlandse smaken. Tegelijkertijd blijft het menu trouw aan de inzet voor biodiversiteit door kleine producenten en Nederlandse bedrijven te ondersteunen die ethische productiemethoden hanteren. Dit idee vormt de basis voor een gevarieerd smaakpalet dat aansluit bij de essentie van Amsterdam en Andaz Amsterdam Prinsengracht. Om deze diversiteit vast te leggen, laten we ons inspireren door verschillende elementen, waaronder vormen, kleuren en onconventionele combinaties."

.